Vitamine D opname tijdens het douchen

Sunshower kopen in België

Sunshower voor aanmaak van vitamine D

Ieder mens heeft een dagelijkse hoeveelheid vitamine D nodig. Je voelt je energieker, bent vrolijker en je hebt daardoor een beter humeur. Je hebt het gevoel dat je alles aankan.

In de zomermaanden maakt ons lichaam voldoende vitamine-D aan door het dagelijkse zonlicht. In de korte koude wintermaanden komen deze stof vaak tekort. Niet als je een sunshower in je douche monteert.

De sun shower is een uitvinding van Nederlandse bodem. Tijdens het douchen zorgt de sunshower voor jouw dagelijkse uv-licht en opname van vitamine D. En of dat nog niet voldoende is, biedt de sunshower jou ook nog heerlijke intense infrarood warmte. Dit helpt bijvoorbeeld bij spierherstel en je krijgt er een goede bloedcirculatie door.

Dankzij de sunshower neemt je lichaam vitamine D op tijdens het douchen. Jouw dagelijkse douche met veilige infrarood en uv-straling voor een gezond lichaam.

Wat is vitamine D

Vitamine D is geen gewone vitamine. Het is een steroïde hormoon, net zoals progesteron, oestrogeen, cortisol en testosteron. Onder invloed van het zonlicht, UV-B, maakt ons hele lichaam zelf deze vitamine aan.

Ook in vette vissoorten zit van nature deze stof, zoals paling, zalm en makreel. In sommige voedselproducten wordt vitamine D extra toegevoegd, zoals margarine, bak- en braadproducten.

Om de huidcellen te prikkelen om vitamine D door zonlicht aan te maken, is ongeveer tien minuten zonlicht per dag nodig. En dat is precies wat de sun shower jou dagelijks geeft.

Zodra je de sunshower aanzet geniet je namelijk gelijk van het UV-licht en de aangename infrarood warmte.

De lampen hebben geen voorverwarmtijd nodig, ze werken direct zodra je de sunshower aanzet. De sessieduur is maximaal tien minuten. Precies de dagelijkse benodigde portie die je lichaam nodig heeft.

Werking vitamine D en je humeur

Zonlicht is de grootste bron van de aanmaak van vitamine D3 via de huid. Deze stof is één van de weinige vitamines die ons lichaam niet zelf aanmaakt. Toch hebben we deze stof wel nodig om ons energieker en voor een goed humeur. Je krijgt vitamine D binnen via zonlicht.

Het heeft een positief effect op je humeur. Een tekort kan leiden tot lusteloosheid, negatieve gevoelens en energieloos.

Opname van calcium en vitamine D in de huid heeft een belangrijke rol voor onze gezondheid.

Naast weerstand, de suikerstofwisseling en bloeddruk is deze vitamine ook van invloed op ons energie niveau. Ontvang iedere dag uv-licht door gebruik te maken van de sunshower.

Na gebruik van de sunshower begint jouw dag stralend. Of dit nu in zomer, herfst of winter is, met een sunshower begint je dag met een goed humeur.

Vrijblijvende offerte opvragen voor een Sunshower

Waar hebben we vitamine D voor nodig?

– Het immuunsysteem: schakelt bepaalde bacteriën uit.

Spierfuncties: een tekort aan vitamine-D kan spierzwakte veroorzaken.

– De bot stofwisseling: samen met calcium en fosfor zorgt vitamine D voor sterke botten.

– Cel differentiatie: verschillende soorten kanker beginnen met een ontsteking. Vitamine D speelt een rol bij het remmen van ontstekingen.

– Hersenfunctie: bij voldoende vit-D in het bloed hebben we minder vaak depressieve gevoelens en dus een beter humeur.

Beter immuunsysteem en meer energie

Met een sunshower in jouw badkamer heb je geen last meer van lusteloosheid en te weinig energie. Het UV-licht stimuleert de aanmaak van vitamine D wat weer nodig is voor ons immuunsysteem. Daardoor ben je beter bestand tegen ziektes en de jaarlijkse griep.

Al met al zit je lekkerder in je vel, heb je meer energie en een opperbest humeur.

Je krijgt meer energie door het zonlicht en de infrarood straling zorgt voor pijnverlichting van de spieren en gewrichten. In de sportwereld en bij reumatische klachten van reumapatienten wordt infrarood licht vaak toegepast. Tevens verminderen rug- en nekklachten door de infrarood straling.

Meer informatie ontvangen over de Sunshower

Wil je meer weten over de werking van sunshower? Neem dan contact met ons op. Maak kennis met sunshower met infrarood straling en UV-licht. Beide stralingen hebben positieve gezondheidseffecten. Het unieke aan Sunshower is dat de producten worden geïnstalleerd onder de douche. Zo wordt licht- en warmtetherapie gecombineerd met een douchebeurt.

De sunshower is verkrijgbaar in zes modellen. In de kleuren zwart of wit en als inbouw- of opbouwmodel. De sunshower is ontwikkeld in samenwerking met medische specialisten en dermatologen. Alle sunshower producten voldoen aan strike EU-installatierichtlijnen. Vraag ons naar de mogelijkheden voor een sunshower in jouw badkamer.