Sunshower in de sportwereld

Sunshower kopen in België

Sunshower voor sporters

Sunshower wordt steeds meer toegepast in sportwereld waarbij de sporters profiteren van de aangename infrarood warmte. De sunshower is voorzien van korte golf infrarood straling eventueel gecombineerd met uv-licht.

De infrarood warmte is nu precies waar de professionele sporters zoveel baat bij hebben. Zowel voor de training of na de wedstrijd. Als warming up of cooling down voor sportieve inspanningen.

De infrarood stralen van de sunshower hebben een zachte en aangename werking op de spieren en pezen. Juist daarom wint de sunshower steeds meer terrein in de sportwereld.

Infrarood warmte voor sportwereld

Infrarood warmte wordt al langer in de sportwereld toegepast in de vorm van een infrarood cabine of infrarood sauna. Nu bestaat er ook de sunshower met infrarood straling. Onder de douche voel je direct de intense warmte van de IR-stralen op je lichaam.

De infrarood straling van de sunshower heeft een positieve werking op lichaam en geest. Daarmee onderbouwt de sun shower haar rol als weldadige begeleider van fitness en sport.

Door de intense infrarood warmte en het warme water van de douche stijgt de lichaamstemperatuur. Daarmee wordt het immuunsysteem gestimuleerd om meer krachten te mobiliseren en de stofwisseling te versnellen.

Sun shower zorgt voor jouw spieren

De sun shower kan in de sportwereld dienen als ideale opwarming van de spieren voor het sporten maar ook als effectief herstel na de inspanning.

Sunshower maakt gebruik van korte golf infraroodstraling, de IR-A straling, waarvan de warmte diep in de huid doordringt.

Dit heeft een betere bloedcirculatie tot resultaat, waardoor op hun beurt huid, spieren en bindweefsel profiteren van een hogere aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen. Ook het ontslakken via de huid wordt daardoor bevorderd, alsmede de ontlasting van nieren. 

Tegelijkertijd komt de pijnstillende stof endorfine vrij, die de spanningen in spieren vermindert en ons lichaam in een ontspannen toestand brengt.

Vrijblijvende offerte opvragen voor een Sunshower

Sunshower versus sauna

Veel sporters maken gebruik van een sauna voor en na het sporten, met als doel de spieren te laten ontspannen. Echter heeft het gebruik van een sauna niet dezelfde werking als de sunshower infrarood warmte.

De warmte van een traditionele sauna kan niet zo diep in de huid komen als de korte golf infrarood straling van de sun shower. Het heeft dus geen zin om je spieren op te warmen in een sauna. Voor het spierherstel is een sauna trouwens ook niet voldoende.

Maak na het sporten kennis met de sunshower. De intense kracht van de infrarood warmte bevordert het spierherstel, de spierfuncties en helpt je tevens ontspannen. Reumapatiënten hebben hier bijvoorbeeld ook veel baat bij.

Na maximaal tien minuten gaan de lampen vanzelf uit. Je hoeft je daarom geen zorgen te maken over de duur van de infrarood warmte behandeling.

Zonlicht in de douche met sunhower

Sunshower biedt combi modellen aan voor sportwereld met infrarood warmte én zonlicht. Het UV-licht stimuleert de aanmaak van vitamine D, wat weer zorgt voor sterkere botten en een goede weerstand voor de sporters. Vitamine D zorgt voor meer energie en een beter humeur. Daarnaast stimuleert het ons immuunsysteem.

Het UV-licht zorgt voor een gezonde teint, je wordt bruin terwijl onder de douche staat. De sunshower is speciaal ontwikkeld voor natte ruimtes, zoals de badkamer thuis als doucheruimtes in de sportwereld.

Sunshower is verkrijgbaar in verschillende soorten en afmetingen en is gemakkelijk te installeren in bijna iedere douche. Verkrijgbaar als inbouw- of opbouwmodel in de kleuren zwart of wit. In de sportwereld zie je de sunshower vaak terug als inbouwmodel bij de douches van de sporters.

De sunshower met zowel infrarood als ultraviolette licht is verkrijgbaar in de modellen Sunshower Deluxe of Combi. Wil je alleen het infrarode licht voelen dan raden wij de Sunshower Pure, Solo, Duo en Pure XL aan.

Voordelen sunshower voor sportwereld

  • Zorgt voor een sneller spierherstel
  • Minder spierpijn en gewrichtspijn
  • Snellere en efficiënte opbouw van lichaamscellen
  • Verbeterde bloedsomloop
  • Lichttherapie tijdens het douchen.
  • Ontwikkeling en behoud van spierfuncties
  • Verhoogt het vitamine D niveau en je weerstand
  • Geeft extra energie