Meer spierfuncties ontwikkelen met sunshower

Sunshower kopen in België

Ontwikkeling spierfuncties met sunshower

Met de sunshower in de badkamer profiteer je tijdens iedere douche van de ontwikkeling van spierfuncties. Tijdens de douche met een sunshower ontvang je voldoende vitamine D door de UV-straling. Net als de natuurlijke zonnestralen, geeft de sunshower zonlicht af onder de douche.

De infrarood straling van de sun shower zorgt voor verlichting van pijn aan spieren en gewrichten. Het hoge percentage kort golf straling dringt diep in de huid tot de aanhechting van de spieren. Reumapatienten en mensen met rug- en nekklachten doen hier zeker hun voordeel mee.

Vitamine D voor spierherstel

De sunshower geeft naast de korte golf IR-A ook UV-licht af. Ieder mens heeft zonlicht nodig, zowel in de zomer als in de winter. Het zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D wat goed is voor ons spierherstel en de spierfuncties. Alsmede meer energie en daardoor een goed humeur.

Een goede bloedwaarde vitamine D is belangrijk voor onze spiermasse. Minder vet in de spieren en daardoor meer spierkracht alsmede het voorkomen van spierblessures. Vitamine D zorgt bij ouderen voor goede spierfuncties en daardoor een betere mobiliteit. Met goede spierfuncties heb je namelijk minder kans op vallen.

Meer spierfuncties door UV-licht

Om meer en betere spierfuncties te ontwikkelen heeft ons lichaam de dagelijkse vitamine D nodig. Ons lichaam maakt alleen vitamine D aan door zonlicht of UV-licht. Daarom mag een sunshower in jouw douche niet ontbreken. De sunshower geeft jou de dagelijkse portie van 10 minuten zonlicht voor de aanmaak van vitamine D, zodat je geen vitamine D tekort oploopt.

Een laag vitamine D niveau geeft wel twee keer meer kans op zwakke spierfunctie dan een goede bloedwaarde vitamine D. Een goed vitamine D gehalte houdt ook het verouderingsproces van spieren tegen. Een gezonde dosis vitamine D zorgt ervoor dat we minder spierpijn en spierschade hebben.

Vrijblijvende offerte opvragen voor een Sunshower

Infrarood licht voor sporters

De ontwikkeling van de spierfuncties bij sporters is belangrijk om een goede prestaties in de sportwereld te leveren. Infrarood straling zorgt voor het een sneller spierherstel tijdens een intensieve inspanning, zoals een training of wedstrijd. Warmtetherapie in de vorm van kortstondige infrarood warmte is goed voor de spieren, zowel voor als na de inspanning.

Door de intensieve inspanning hebben de spieren bij sporters veel te verduren. Infrarood straling kan hierbij helpen om de spierfuncties te ontwikkelen en te herstellen. De intensieve warmte die diep in de huid doordringt zorgt voor intensieve behandeling van de spierfuncties.

Relatie van zonlicht en vitamine D

Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat vitamine D bepaalde lichamelijke processen op een positieve manier beïnvloedt. Vitamine D onderdrukt bijvoorbeeld infecties, stimuleert het immuunsysteem, ontwikkelt de spierfuncties, neemt calcium op en ontwikkelt de cognitieve functies.

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken komt naar voren dat een dagelijkse, gedoseerde hoeveelheid zonlicht positieve effecten heeft voor de aanmaak van gezond vitamine D gehalte. Het Nederlands kankerfonds KWF doet onderzoek naar de relatie tussen de kracht van zonlicht, vitamine D en kanker. Hierbij laat het een relatie zien met verminderd risico op onder meer borst-, prostaat- en darmkanker.

Modellen van Sunshower

De sunshower is speciaal ontwikkeld voor gebruik onder de douche. De zes verschillende modellen stralen allemaal de aangename infrarood warmte af met eventueel UV-straling. De sun shower is verkrijgbaar met enkel infrarood straling of een Sunshower Combi met infrarood en uv-straling. Meer weten? Neem contact met ons op.

De intense warmte van infrarood bevordert onder andere de bloedcirculatie. De combi modellen zijn goed voor onze spierfuncties en immuunsysteem. Maak daarom kennis met de grote voordelen die de sunshower tijdens een douchebeurt geeft. De zes verschillende modellen zijn verkrijgbaar als inbouw- als opbouwmodel in de kleuren zwart en wit.