Infrarood warmte in de douche

Sunshower kopen in België

Gezonde infrarood warmte in badkamer

Gezonde infrarood warmte tijdens het douchen klinkt bijna onwaarschijnlijk. Toch is dit mogelijk met de speciale sun shower.

De sunshower geeft je zonlicht en infrarood warmte onder de douche. De indringende warmte is goed voor je spieren en het UV-licht zorgt voor meer energie en vitamine D.

De sun shower is speciaal ontwikkeld voor mensen die te weinig zonlicht ontvangen tijdens de gure wintermaanden.

Daarnaast biedt de sunshower het hele jaar door aangename infrarood warmte in de badkamer terwijl jij onder de douche staat.

Is infrarood warmte schadelijk?

Nee, de infrarood warmte is niet schadelijk voor de gezondheid. Integendeel, de sunshower maakt gebruik van korte golf IR-stralen die sterk lijken op die van de zon. Maar dan zonder de schadelijke UV-straling.

Feit is dat de mens niet zonder zonlicht kan. Het unieke van de sunshower is ook dat het tevens onschadelijk UV-licht uitstraalt. De combinatie van IR warmte en zonlicht heeft een positief effect op onze gezondheid.

Hoe langer de warmtegolven zijn, hoe lager de stralingsenergie is. De infrarood A-straling verwarmt de huid en dringt diep in de huid. De energie van infrarood straling dringt door tot ons lichaam waardoor moleculen in beweging komen en warmte veroorzaakt. 

De werking van infrarood warmte

Infrarood warmte verwarmt niet de lucht, maar de warmte dringt direct door in je lichaam. Zodra je de sunshower aanzet geniet je dan ook gelijk van de aangename IR warmte.

De lampen hebben namelijk geen voorverwarmtijd nodig, ze werken zodra jij de douche met de sunshower aanzet. De sessieduur is maximaal 10 minuten.

De IR output is speciaal ontwikkeld en bedoeld voor kortstondig gebruik tijdens of na het douchen. De infrarood straling van de sunshower is gekeurd en gecertificeerd door Seiberdorf Laboratories volgens de geldende ICNIRP richtlijnen.

Vrijblijvende offerte opvragen voor een Sunshower

Infrarood warmte verhelpt gezondheidsklachten

De infrarood warmte op ons lichaam verhelpt of vermindert enkele gezondheidsklachten. Door de indringende warmte zetten de bloedvaten uit en wordt de bloedcirculatie verbeterd. Dit biedt verlichting bij bijvoorbeeld gespannen spieren.

Bij rug- en nekklachten wordt vaak warmte therapie aanbevolen. Dit vermindert namelijk de hinder en pijn in het dagelijks leven. Het is wetenschappelijk bewezen dat therapie met infrarood stralen het verkrampte gevoel in de rug en nek verminderen. In tegenstelling tot de meeste pijnstillers heeft warmte therapie geen bijwerkingen.

Infrarood warmte stimuleert de bloedcirculatie

Infrarood warmte stimuleert de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarnaast versneld de IR warmte de aanvoer van voedings- en bouwstoffen. Niet alleen de spieren en de huid profiteren van deze processen. Maar het hele lichaam geniet van de reinigende en opbouwende werking van de krachtige infrarood warmte.

Door de goede bloedsdoorstroming en ontspanning van de spieren heb je minder snel last van hoofdpijn. En dat heeft weer een positief effect op je humeur van de dag.

Voordelen infrarood warmte

  • Uitzetting van bloedvaten waardoor bloedcirculatie verbeterd.
  • Verbetert doorbloeding wat aanvoer van voedings- en bouwstoffen versnelt.
  • Verlichting bij gespannen spieren.
  • Vermindert rug- en nekklachten.
  • Verlichting van reumatische klachten.
  • Sneller spierherstel voor sporters.
  • Diepe reiniging van de huid.
  • Therapeutische werking voor ons lichaam.

Sneller herstel voor sporters

De korte golf infrarood straling versnelt onze bloedcirculatie. Dit resulteert in een toename van het zuurstofgehalte in ons bloed. Daardoor verminderd spierpijn of stijfheid van spieren. Dit betekent dat sportblessures en spierfuncties sneller herstellen.

Door het snelle spierherstel wordt de sunshower vaak gezien in de sportwereld. Daarnaast hebben de infrarood stralen een ontspannende werking op ons gehele lichaam. Niet alleen sporters profiteren daarvan, maar ieder mens.

Diepe reiniging van de huid

Door de intensieve warmte van de infrarood stralen verwijden de poriën van de huid. Dit heeft als resultaat dat de huid dieper wordt gereinigd, waardoor je een stralende en gezonde huid krijgt.

Door de verwijding van de poriën als gevolg van de infrarood warmte worden hydraterende huidverzorging producten sneller opgenomen. Daardoor kunnen ze beter hun werk doe. Denk bijvoorbeeld aan een dagcrème of serum die je na het douchen op je gezicht aanbrengt. Je huid voelt weer fluweelzacht en jong aan.

Sunshower geeft verlichting bij reuma

Dermatologen en wetenschappelijke specialisten hebben aangetoond dat gebruik van de sun shower infrarood warmte bij reumapatiënten effectief is. Het verlicht namelijk de reumatische klachten op korte termijn. Mensen met reumaklachten hebben minder last van stijve gewrichten. De spieren voelen daarnaast ook soepeler aan.

De pijn van de reuma wordt door het gebruik van de sun shower verlicht. De warmte- en lichtoplossingen van sun shower dragen daarom bij aan jouw algehele welzijn en gezondheid.

Samenwerking met gezondheid experts

De warmte- en lichtoplossingen van sun shower dragen bij aan jouw welzijn en gezondheid. Om je gezondheid te waarborgen, werkt sun shower nauw samen met experts, zoals dermatologen en wetenschappelijke specialisten. Regelmatig voeren we onderzoeken uit naar een nog betere werking van de sunshower.

Veiligheid en kwaliteit staat voor ons op nummer één. Wij willen alleen het allerbeste aan onze klanten bieden. Alle producten van sun shower zijn dan ook voorzien van diverse Europese certificaten en keurmerken. En voldoen dan ook aan de strikte EU installatie richtlijnen.

Sunshower biedt zonlicht voor vitamine D

Naast de infrarood warmtestralen is het mogelijk een sunshower te kopen die ook zonlicht afgeeft. De zogenoemde UV-lichtstralen. De sunshower maakt gebruik van speciaal ontwikkelde lampen die een veilige en verantwoorde hoeveelheid zonlicht afgeven.

Door het ultraviolette licht maakt ons lichaam vitamine D aan waardoor je immuunsysteem gestimuleerd wordt. Je bouwt meer weerstand op. Vitamine D geeft je daarnaast meer energie om de dag door te komen, vooral tijdens de sombere wintermaanden.

Om ervoor te zorgen dat je niet te veel zonlicht in één keer ontvangt is de speciale sunshower uitgerust met een ingebouwde timer. Het apparaat schakelt na maximaal 10 minuten zonlicht automatisch uit. Uiteraard kan je deze ook handmatig eerder uitzetten.

Design van de sun shower

Sun shower is verkrijgbaar in zes prachtige designs. De modellen zijn alleen voorzien van infrarood warmte met een optie voor UV-licht. Wil je alleen de infrarood warmte voelen dan zijn de design modellen Solo, Duo, Pure XL en Pure aan te raden.

Wil je genieten van beide stralen, zowel infrarood als ultraviolette? Dan adviseren wij om te kiezen voor Deluxe of Combi.

De Deluxe, Combi, Sole en PureXL verzorgen het gehele lichaam van top tot teen. Pure is een compact model welke speciaal is ontwikkeld voor de onderrug.

De opbouwmodellen zijn qua design net zo straks als de inbouw sun shower. Bijvoorbeeld de sunshower Combi plaats je elegant in de hoek als een zwevend element. Het toestel is voorzien van een gezandstraalde glasplaat in een slank aluminium frame. Dit model is voorzien van 4 infrarood lampen van ieder 500 Watt en 3 UV-lampen.