Ontdek de kracht van zonlicht

Sunshower kopen in België

Lichttherapie terwijl je doucht

Lichttherapie door middel van zonlicht terwijl je onder de douche staat. Ieder mens heeft voor een goede gezondheid een dagelijkse dosis UV-licht per dag nodig.

Gebrek aan zonlicht wordt vaak ervaren tijdens de donkere maanden van het jaar. Oftewel in de herfst en in de winter.

De dagen zijn korter, waardoor de hoeveelheid zonlicht veel minder is. Te weinig daglicht kan bij mensen leiden tot depressiviteit, slaperigheid en lusteloosheid.

Om te zorgen dat je deze maanden ook gezond en fit doorkomt is een sun shower bij je douche een ware uitkomst.

Meer energie door sun shower met UV-licht

De sun shower geeft tijdens en na het douchen een natuurlijk dosis UV-licht af. Licht heeft een gunstig effect op ons energie niveau en ons dagritme en nachtritme. Wanneer de zon veel schijnt, neemt je lichaam meer energie op. Daardoor voel jij je fitter en energieker.

Tevens slaap je ook dieper en dus beter. De volgende ochtend als je wakker wordt, voel je de energie. Je hebt zin om de dag te beginnen.

UV-licht heeft een dus een gunstig effect op ons energie niveau, gezondheid en humeur. Licht vermindert het gevoel van slaperigheid en lusteloosheid en verbetert tevens onze reactiesnelheid.

Aanmaak van vitamine D door zonlicht

De grootste bron voor de aanmaak van vitamine D via de huid zijn de natuurlijke zonnestralen. Vitamine D kan ons lichaam niet zonder hulp van zonlicht aanmaken. In de zomermaanden hebben we voldoende zonlicht. Echter in de maanden van november tot en met februari maakt het lichaam te weinig vitamine D aan, terwijl we het wel nodig hebben voor ons immuunsysteem.

De afwezigheid van de heerlijke zonnestralen tijdens de winterperiode kan eenvoudig worden opgelost door de sun shower. De sunshower geeft tijdens het douchen zonlicht af in de vorm van UV-licht af, waardoor ons lichaam toch vitamine D aanmaakt.

Door het UV-licht van de sunshower voel jij je ook in de wintermaanden energievol.

Vrijblijvende offerte opvragen voor een Sunshower

Lichttherapie tegen huidaandoening

Lichttherapie werkt tevens tegen diverse huidaandoeningen. Zoals eczeem, zonneallergie en psoriasis. Mensen die een huidaandoening hebben moeten goed hun lichaam verzorgen.

In samenwerking met dermatologen zijn de sunshower medical producten speciaal hiervoor ontwikkeld

De UV-straling, zoals het zonlicht, heeft dan ook een gezonde uitwerking voor mensen die tijdelijke of chronische huidaandoening hebben

Zonlicht in de wintermaanden

Tijdens de koude donkere wintermaanden geeft de sun shower jou zonlicht. Het UV-licht van de sunshower zorgt voor een lichte en gezonde huidskleur.

De licht getinte huid zorgt er tevens voor dat je voorbereid bent op de krachtige zomerse zonnestralen.

Maak daarom kennis met de zonnedouche in jouw badkamer. De voordelen zijn namelijk ongekend groot.

Infrarood warmte gecombineerd met UV-licht

Naast UV-licht geeft de sun shower je ook gelijk infrarood warmte onder de douche. De infraroodstraling zorgt voor een aangename warmte. Het helpt je ook bij spier- en gewrichtsklachten. Vooral reumapatiënten hebben veel baat bij de krachtige infrarood warmte.

De indringende korte golf IR straling zorgt ervoor dat je spierfuncties ontspannen, het vermindert rug- en nekklachten en het stimuleert de bloedcirculatie.

Samenwerking met sport experts

In de sportwereld wordt de sunshower ook vaak gebruikt. Het spierherstel is namelijk veel sneller bij gebruik van een sun shower. De infrarood warmte gecombineerd met het UV-licht is bevorderend voor jouw algehele gezondheid.Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden.