Sneller spierherstel met infrarood warmte

Sunshower kopen in België

Soepele spieren door infrarood warmte

Infrarood warmte zorgt voor een sneller spierherstel, het biedt ontspanning en vermindert rug- en nekklachten.

Door de sun shower in de ochtend te gebruiken onder de douche profiteer je van een warme douche gecombineerd met infrarood warmte. Je spieren ontspannen en voelen soepel. De dag kan voor jou beginnen.

Door de intenste warmte van de infrarood stralen die door de huid dringen ontspannen je spieren waardoor klachten zoals rug- en nekklachten afnemen.

De infrarood stralen hebben een overweldigende werking op het menselijk lichaam. Reumatische klachten nemen af, een sneller spierherstel en de bloedsdoorstroming verbetert.

De sunshower monteer je in de doucheruimte. Verkrijgbaar in wit of zwart als opbouw- of inbouwmodel.

Sneller spierherstel voor sporters

Sporter die de sunshower gebruiken na het sporten hebben een sneller spierherstel met infrarood warmte. Doordat de spieren meer ontspannen, nemen ook gewrichtsklachten af. 

De sunshower maakt gebruik van korte golf infraroodstraling, de IR-A straling, waarvan de warmte diep in de huid doordringt. Dit versnelt de bloedcirculatie, waardoor het zuurstofgehalte in je bloed toeneemt. Ervaar het positieve effect van de verbeterde bloedsdoorstroming met een sunshower.

Infrarood warmte vermindert de stijfheid van de spieren, spierpijn en je ervaart een sneller spierherstel. De sunshower in de sportwereld wordt veelvuldig gebruikt ter voorkoming van ernstige sportblessures. Het wordt preventief ingezet alsmede voor het herstel en ontwikkeling van meer spierfuncties. Door gebruik te maken van de sunshower herstelt een sportblessure sneller.

Infrarood straling helpt overigens niet alleen bij het spierherstel na een sportieve inspanning. Het is ook een goede opwarming voorafgaand aan het sporten.

Invloed infraroodstraling

De invloed van infrarood straling op spieren en gewrichten wordt als positief ervaren. Naast spierherstel hebben de korte golf IR-A stralen een positieve werking op jouw schoonheid.

Het gebruik van de infrarood sunshower heeft grote voordelen.

Doordat de infrarood stralen de bloedcirculatie verbeteren, heeft dit ook een positieve werking op je huid. Wanneer de doorbloeding verbetert kunnen nieuwe cellen sneller en beter worden opgebouwd.

Wanneer de doorbloeding beter is, profiteer je ook van een snellere verwijdering van gif stoffen.

Door de snelle opbouw van de cellen, herstel je bijvoorbeeld ook vlotter van kleine wondjes of beschadigingen aan de huid. Heb je last van acné, psoriasis of een andere huid aandoeningen? Dan is infrarood warmte een uitstekend hulpmiddel. De sunshower met infrarood straling is hiervoor de uitkomst.

Vrijblijvende offerte opvragen voor een Sunshower

Infrarood warmte als warming-up voor sporters

Doordat de straling diep inwerkt op de huid en jouw spieren verwarmt, is dit een goede warming-up wanneer je van plan bent te gaan sporten. Niet voor niets gebruiken veel topsporters een sunshower, infrarood cabine of infrarood sauna om hun spieren alvast de nodige warmte te geven.

Een bezoek aan de sauna, zoals een Finse sauna, heeft niet dezelfde werking als infrarood warmte. De warmte van een traditionele sauna kan niet zo diep in de huid komen als de korte golf infrarood straling. Het heeft dus geen zin om je spieren op te warmen in een sauna. Maak kennis met sunshower voor regelmatig gebruik bij jouw sport warming up.

Invloed infrarood warmte op spierherstel

Wil je na een zware training of inspanning profiteren van een sneller spierherstel? Infraroodstraling is hiervoor uitermate geschikt. Door de verbeterde bloedcirculatie herstellen spieren sneller. Daarnaast zorgt infrarood straling ook voor pijnverlichting van spieren en gewrichten.

De infrarood warmte wordt vaak aangeraden als warmte therapie bij spier en gewrichtsklachten.

Ook voor reumapatiënten is de sunshower zeer geschikt, het vermindert namelijk de reumatische klachten.

Voordelen van infrarood warmte

– Heeft een positieve invloed op jouw huid

– Zorgt voor een sneller spierherstel

– Minder spierpijn en gewrichtspijn

– Snellere en efficiënte opbouw van lichaamscellen

– Verbeterede bloedsomloop

Sunshower modellen

Het sunshower assortiment bestaat uit zes verschillende modellen. In de kleuren zwart of wit. Je hebt keuze uit een sunshower als inbouw- of opbouwmodel. Het apparaat kan dus eenvoudig later ook worden aangebracht.

De sun shower is verkrijgbaar met enkel infrarood straling of een model met de combinatie van infrarood- en UV-licht. Beide stralingen zijn niet schadelijk, sterker nog ze zijn juist goed voor onze gezondheid.

Sunshower met infrarood en zonlicht

Ons lichaam heeft dagelijks zonlicht nodig. Het ultraviolette licht zorgt namelijk voor de aanmaak van vitamine D, die onze weerstand op peil houdt. Tevens geven de zonnestralen ons energie, waardoor we vitaler zijn. Het stimuleert ons immuunsysteem en daarnaast krijgen we van zonnestralen een beter humeur. Het is bewezen dat een lage dosis UV-licht veilig en gezond is.

Met een sun shower in jouw badkamer geniet je zorgeloos onder de douche. Wil je meer informatie ontvangen of heb je vragen over de zomerdouche? Neem dan contact met ons op. Onze experts vertellen je graag alles over de bijzondere en exclusieve sunshower!