Sunshower voor reumapatienten

Sunshower kopen in België

Sunshower verlicht reumaklachten

De sunshower met infrarood straling verlicht de klachten voor reumapatienten. Je wilt als reumapatiënt daarom niet zonder onze sun shower in jouw douche. Een ontspannende douche met daarbij de intense warmte van de infrarood straling helpt reumapatienten om de dag goed te starten.

Minder pijn, verlichting van pijn en een ontspannen gevoel dat is waar sunshower goed in is. Reumapatiënten profiteren hier extra van. De infrarood straling ir-a zorgt namelijk voor een intensieve warmte waardoor ons lichaam ontspant.

Het is wetenschappelijk bewezen dat het licht van de infrarood stralen reumatische klachten op korte termijn kan verminderen. Hierdoor wordt door reumapatienten minder last ervaren van stijve gewrichten of spieren. Dit verlicht de pijn bij reumapatiënten.

De sunshower geeft maximaal 10 minuten korte golf infrarood straling af, terwijl jij onder de warme douche staat. Na deze sessie slaat het apparaat automatisch uit. Deze dosis infrarood warmte is voldoende om de dag mee te starten.

Daarnaast beschikken sommige sunshower modellen zelfs over UV-licht. Deze zijn zo ver doorontwikkeld, dat ze heel dicht in de buurt van echt zonlicht komen.

Hoe infrarood warmte reumapatiEnten helpt

De infrarood warmte heeft een zeer ontspannend effect op het lichaam van reumapatienten. De infrarode straling is bijvoorbeeld fijn bij een stijve nek of een pijnlijke rug.

Het wordt ook al jaren gebruikt bij pijnlijke gewrichten. Daarom is de sunshower perfect te gebruiken voor reumapatienten.

Iedereen kent het natuurlijke effect van een warm bad, sauna of zonnebank. We zien steeds meer producten met infrarood warmte, zoals lampen, infrarood panelen en warmtestralers, zoals de sunshower.

Deze warmtebronnen gebruiken infraroodlicht wat het lichaam tot diep in de huid verwarmt. Dit effect wordt dieptewarmte genoemd en heeft een gunstige werking op pijn, spanning en vermoeidheid. Reumapatiënten hebben hier veel baat bij.

Vooral mensen met reumatoïde artritis, de ziekte van Bechterew, fibromyalgie en artrose merken vaak een kortdurende verbetering van de reumaklachten.

Met name de hoeveelheid pijn en stijfheid nemen bij reumapatienten flink af bij het gebruik van infrarood warmte.

Sunshower geeft ook zonlicht af

Naast dat de sunshower infrarood straling afgeeft kan je ook kiezen voor een combinatie van infrarood met zonlicht, de sunshower Combi. Infrarood- en UV lampen in één apparaat is de perfecte combinatie om het lichaam van reumapatienten te laten ontspannen terwijl je doucht.

Ons lichaam heeft dagelijks zonlicht nodig. UV-licht van de sunshower zorgt hiervoor. Naast dat het ultra violette licht voor de aanmaak van vitamine D zorgt, stimuleert het ons immuunsysteem.

Dit houdt de weerstand voor reumapatienten weer goed peil. Zeker in de koude en donkere maanden van het jaar is gebrek aan zonlicht een vaak voorkomende klacht.

Een tekort aan vitamine D zorgt ervoor dat we ons lusteloos voelen en minder energie hebben. De zonnestralen van de sun shower geven reumapatienten weer energie, waardoor jij je weer vitaler voelen. Je hebt weer zin om dingen te ondernemen.

Meer energie heeft vervolgens een positief effect op ons dagelijkse betere humeur. Het is bewezen dat een lage dosis UV-licht veilig en gezond is.

Met een Sunshower is het zelfs mogelijk om bruin te worden terwijl je onder de douche staat. Dit kan door het waterbestendige omhulsel en de lampen die het bruinen activeren.

Vrijblijvende offerte opvragen voor een Sunshower

Wat is infrarood straling?

Infrarood straling verwarmt niet de lucht, zoals een cv kachel dat doet. Het verwarmt de objecten die binnen het bereik liggen. Dit kan een stoel zijn, maar ook een menselijk lichaam. Niet de lucht wordt warm, maar het lichaamsdeel dat zich voor het infrarood licht bevindt. Het is te vergelijken met de warmte van de zonnestralen op je huid.

Infrarood warmte kan verschillende soorten infrarood straling geven en allemaal hebben ze hun eigen werking op het lichaam. Er zijn drie verschillende soorten infraroodstraling. Het verschil heeft te maken met de golflengte van de straling.

IR-A straling: Korte golf straling werkt vooral voor diepere pijnpunten.

IR-B: Midden golf straling helpt bij spier- en gewrichtspijnen en focust zich op de ruggenwervel.

IR-C: Lange golf straling bestaat vooral uit oppervlaktestraling.

Voor reumapatienten is de korte golf straling ir-a het meest ideaal, of een combinatie van deze drie. De sunshower maakt gebruik van een hoog percentage korte golf straling. De intensieve warmte die diep doordringt in de huid, pakt vervolgens de pijn en stijfheid in het hele lichaam van reumapatienten aan.

Ook in de sportwereld wordt de sunshower veelvuldig gebruikt ter voorkoming van ernstige sportblessures. Het wordt preventief ingezet alsmede voor het herstel en ontwikkeling van meer spierfuncties.

Door gebruik te maken van de sunshower herstelt bijvoorbeeld een sportblessure sneller. Ook wordt de sunshower bij sporters gebruikt ter voorkoming schade aan de spieren.

Wat is een sunshower?

Een sunshower is een uitvinding van Nederlandse bodem. Alle modellen zijn uitgevoerd met korte golf infrarood lampen, waarvan de straling diep in de huid doordringt. Tot de aanhechting van de spieren. Daardoor is de sunshower zeer geschikt voor reumapatienten.

De infrarood sunshower is speciaal ontworpen voor gebruik onder de douche. Voor een optimaal resultaat van spierfuncties en spierherstel. reumapatienten hebben hier veel baat bij.

Bij rug- en nekklachten is het heerlijk om tijdens het douchen de infrarood warmte te voelen. Het verlicht namelijk de pijnen van reumapatienten en ontspant je spieren.

Voordelen van infrarood warmte

– De bloedcirculatie verbeterd omdat de bloedvaten uitzetten door de warmte.

– Verbeterde doorbloeding versnelt de aanvoer van voedings- en bouwstoffen.

– Geeft verlichting bij gespannen spieren.

– Het vermindert nek- en rugklachten.

– Verlicht reumatische klachten.

– Het spierherstel voor sporters is sneller.

– Diepe reiniging van de huid.

– Infrarood warmte heeft een therapeutische werking op het lichaam van reumapatienten.

Waar sunshower kopen?

Wil je meer te weten komen over de sunshower voor reumapatienten? Neem contact op met ons Warmteshopof kom langs in onze showroom. Maak kennis met de zonnedouche voor verlichting van jouw reumaklachten.

Wij vertellen je graag meer over de werking van de sun shower voor reumapatienten. Bekijk de verschillende modellen en varianten in ons assortiment van sun shower. Zoals de sunshower Deluxe of sunshower Pure.

De sun shower is verkrijgbaar met enkel infrarood straling of een model met de combinatie van infrarood- en UV-licht.

In de kleuren zwart of wit en als inbouw- of opbouwmodel. Door het opbouwmodel is het mogelijk om de sunshower te allen tijde te kopen. Kies de sunshower of bijbehorende producten waar jij naar op zoek bent.

Wij kunnen je tevens helpen bij de installatie van de sunshower in jouw doucheruimte. De sunhower kan je tevens in de online webshop kopen.